COMFORTVB_Onze werkwijze

Werkwijze

Onze werkwijze

Zo veel mensen als er zijn, zo veel wensen en doelstellingen zijn er. Daarom is beleggen altijd maatwerk. De samenstelling van een portefeuille kan dan verschillen, de uitgangspunten van ons beleggingsbeleid zijn rock solid.

Uitgangspunten beleggingsbeleid

 • Wij beleggen evidence based: wij maken keuzes op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten. Dat levert portefeuilles op met optimale rendements/risico-verhoudingen.
 • Spreiding:
  - Wij beleggen wereldwijd in aandelen, obligaties, beursgenoteerd vastgoed en alternatieve beleggingen.
  - Wij beleggen in verschillende regio’s (Noord-Amerika, Europa, Azië, Pacific en Opkomende markten) over sectoren en bij obligaties over kredietwaardigheid en looptijd.
  - Wij beleggen thematisch, bv biotechnology en smart energy
 • Door middel van de Tactische Asset Allocatie over- of onderwegen wij de (sub)beleggingscategorieën en de regio’s.

Waarom Comfort Vermogensbeheer

 • Wij zitten zelf aan tafel bij beleggers, onder meer Kempen, Robeco, Pimco en Cardano. Wij vormen onze eigen visie en maken zelf keuzes.
 • Door onze omvang en onafhankelijkheid komen wij binnen bij kleine, vaak zeer interessante partijen met waardevolle beleggingsproposities. Kleinschaligheid is dus kracht.
 • Elke drie weken evalueren wij en kijken wij vooruit met ons beleggingscomité. Alle ontwikkelingen passeren de revue. Geopolitiek, macro-economie en bedrijfseconomische ontwikkelingen, wij nemen alles onder de loep en beoordelen of wij onze koers moeten wijzigen.
 • Research betrekken wij van een onafhankelijke en solide Nederlandse partij die al tientallen jaren hoogwaardig beleggingsonderzoek levert aan een beperkt aantal klanten.
 • We laten jaarlijks onze portefeuilles door een onafhankelijke partij beoordelen op diverse factoren, waaronder spreiding, risico en consistentie.
 • Al sinds de vorige eeuw beheren wij de beleggingsportefeuilles voor onze opdrachtgevers. Tientallen jaren van ervaring, betrouwbaarheid, solide en gestage groei. En tientallen jaren van vertrouwen in onze manier van werken en resultaten.

Kennismaken met onze manier van werken?

Vraag een second opinion aan voor uw vermogen of neem contact met ons op.

Comfort Vermogensbeheer heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en is aangesloten bij de Beleggerscompensatieregeling (BCR), het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en Dutch Securities Institute (DSI).

RISICO'S VAN BELEGGEN: Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voordat u gaat beleggen is het belangrijk dat u zich door ons laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen.