pexels-anna-nekrashevich-6802052

Introductie Beleggen met uw Lijfrentekapitaal

vrijdag 5 november 2021

Door: Leendert-Jan Visser

Deze zomer bereikte Comfort Vermogensbeheer een nieuwe mijlpaal; het verkrijgen van de PSK (=Protocol Stroom Kapitaaloverdrachten) registratie, waardoor het mogelijk is haar dienstverlening ook voor de Lijfrenterekening aan te bieden. Dus naast de flexibele opbouw van vermogen ’in Box III’ is het nu ook mogelijk heel doelgericht en fiscaal vriendelijk te beleggen voor een aanvulling op uw toekomstig gewenste pensioeninkomen via de Lijfrenterekening van Comfort Vermogensbeheer
(Box I).

Voor u als klant betekent dit dat u ook voor uw lijfrentekapitaal gebruik kunt maken van de onafhankelijke diensten en beleggingsexpertise van het team van Comfort Vermogensbeheer. Hiermee bieden we u een prima alternatief voor de Lijfrenterekeningen en -verzekeringen waarbij uw vermogen op een spaarrekening gestald staat en al een tijd lang niet meer rendeert. Het risico dat uw verwachte doelvermogen niet behaald zal worden, wordt hierdoor steeds groter.

* Nu de inflatie fors boven de 2% noteert, en een langere periode van bovengemiddelde inflatie voor de hand ligt en de spaarrente 0% is, is het (gedeeltelijk) beleggen van uw pensioenkapitaal meer dan ooit het overwegen waard.

In tegenstelling tot hetgeen al mogelijk was bij Comfort Vermogensbeheer gaat het bij Lijfrentekapitaal om vermogen dat binnen bepaalde grenzen jaarlijks (in de opbouwperiode) belastingvrij belegd kan worden op de Lijfrenterekening. Onder voorwaarden is de jaarlijkse storting ook fiscaal aftrekbaar van uw inkomen voor de inkomstenbelasting. Derhalve een mooie en passende manier van vermogensopbouw voor later, zeker nu de spaarrentes al langer rond het 0% niveau bewegen.

Voorlopig zal deze Lijfrenterekening alleen worden aangeboden in de fase van vermogensopbouw (dat wil zeggen tot het moment van pensionering). Binnen afzienbare tijd verwachten we ook de Lijfrenterekening in zijn uitkerende variant te kunnen aanbieden.

Via onze beide websites www.comfortvermogensbeheer.nl en www.toekomstbeleggen.nl heeft u 24/7 inzicht in de opbouw van uw vermogen. Daarnaast ontvangt u per kwartaal onze uitgebreide rapportage per mail en informeren we u periodiek per nieuwsbrief over uw beleggingen en hieraan gerelateerde zaken.

Uiteraard is het ook mogelijk Lijfrentekapitaal dat u elders heeft opgebouwd ‘over te boeken’ naar de nieuwe Lijfrenterekening van Comfort Vermogensbeheer. Vanwege de mogelijk fiscale gevolgen hiervan adviseren we u te allen tijde deze keuze te bespreken met uw financieel adviseur. Voor het berekenen van het jaarlijks fiscaal vrije bedrag (de zogenaamde jaarruimte) dat u mag storten, adviseren we u tevens om dit af te stemmen met uw financieel adviseur.

Indien u meer informatie wenst te verkrijgen over deze flexibele manier van pensioenopbouw verwijzen we u naar onze website www.toekomstbeleggen.nl. Uiteraard kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen om meer informatie te verkrijgen. Ons telefoonnummer is 088-0081333.

Bekijk meer actualiteiten

Volg nu de laatste ontwikkelingen op de financiële markten, door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Comfort Vermogensbeheer heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en is aangesloten bij de Beleggerscompensatieregeling (BCR), het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en Dutch Securities Institute (DSI).

RISICO'S VAN BELEGGEN: Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voordat u gaat beleggen is het belangrijk dat u zich door ons laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen.