ani-kolleshi-7jjnJ-QA9fY-unsplash

NN Health Care Fund

donderdag 4 juni 2020

Door Paul van den Hout

Bij het beleggen in aandelen kun je ervoor kiezen in een bepaalde regio of sector te beleggen. De VBA (Vereniging voor Beleggings-Analisten) maakt slechts onderscheid In ‘Aandelen ontwikkelde landen’ en ‘Aandelen opkomende landen’. Bij Comfort Vermogensbeheer kijken wij vervolgens in de categorie ontwikkelde landen ook naar de regio’s waarin we beleggen. Uit onze ervaring van de laatste jaren is echter gebleken dat het heel moeilijk is die regio te kiezen waarvan we verwachten dat die de komende periode het best gaat presteren. We volgen nu steeds meer de verdeling van de markt zoals die in werkelijkheid is.

Waar we de laatste jaren wel succesvol mee zijn, is de keuze voor bepaalde sectoren, thema’s of trends. Dit doen we reeds enkele jaren. In het begin beperkten we ons tot drie fondsen en dan nog voornamelijk in het offensieve risicoprofiel. Toen bleek dat de keuzes voor een beter rendement zorgden, hebben we dit ook geleidelijk uitgebreid naar andere profielen. Momenteel hebben we, afhankelijk van het risicoprofiel één tot negen verschillende regels in uw portefeuille opgenomen. Het fonds dat we recentelijk in al onze risicoprofielen hebben opgenomen is het NN Health Care Fund. Dit fonds van Nationale Nederlanden krijgt bij Morningstar een uitstekende score en belegt in de sector farmacie en gezondheid. Geografisch wordt er het meest in de VS belegd (69%), daarna volgen Europa (22%) en Azië (9%). Wij geloven in deze sector, omdat er in deze tijd steeds meer aandacht komt voor de ouder wordende wereldbevolking en de vraag naar medicijnen en medische hulpmiddelen toeneemt. In de top 5 van de onderliggende beleggingen vinden we farmaceuten als Roche, Merck & Co en Eli Lilly, het in medische technologie gespecialiseerde Medtronic en Thermo Fisher Scientific dat een heel breed aanbod heeft in de medische sector. Ook richten wij ons steeds meer op fondsen welke beleggen in bedrijven, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Ook hieraan voldoet het fonds ruimschoots.

Dat onze keuzes dit jaar ook weer extra rendement opleveren is een prettig gegeven. Van de negen geselecteerde beleggingen presteren er acht beter dan de wereldindex!

Deel dit bericht via

Bekijk meer actualiteiten

Volg nu de laatste ontwikkelingen op de financiële markten, door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Comfort Vermogensbeheer heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en is aangesloten bij de Beleggerscompensatieregeling (BCR), het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en Dutch Securities Institute (DSI).

RISICO'S VAN BELEGGEN: Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voordat u gaat beleggen is het belangrijk dat u zich door ons laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen.