jong-marshes-79mNMAvSORg-unsplash

Verkoop H2O Multibonds

vrijdag 4 december 2020

Door: Guido van Hattem

Recent hebben we in ons periodiek beleggingscomité besloten om over te gaan tot de verkoop van H2O Multibonds. Gedurende de coronadip op de beurzen is dit fonds erg hard gedaald, de afgelopen maanden zagen we gelukkig weer een herstel van enkele tientallen procenten. De motivatie om tot verkoop over te gaan is gelegen in het feit dat er enkele ‘rode vlaggen’ zichtbaar zijn rondom beheerder H2O en dit fonds. Zo zijn er negatieve persberichten geweest betreffende de handel in private debt en (belangrijker) eigenaar Natixis verbreekt na tien jaar de samenwerking met H2O.

Dit gecombineerd met de hoger dan verwachte beweeglijkheid en het niet leveren van diversificatie van het fonds heeft ons doen besluiten om afscheid te nemen. Dit geldt alleen voor de actieve strategie, de nog in de portefeuille aanwezige sidepocket zal normaliter gefaseerd liquide worden, met als verwachte einddatum juni 2021. Uw contactpersoon bij Comfort kan u er op verzoek meer over vertellen.

h20 asset management
Deel dit bericht via

Bekijk meer actualiteiten

Volg nu de laatste ontwikkelingen op de financiële markten, door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Comfort Vermogensbeheer heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en is aangesloten bij de Beleggerscompensatieregeling (BCR), het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en Dutch Securities Institute (DSI).

RISICO'S VAN BELEGGEN: Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voordat u gaat beleggen is het belangrijk dat u zich door ons laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen.