FinTech

Aanpassingen in de portefeuilles

vrijdag 15 juli 2022

De komende periode gaan we de portefeuilles van onze klanten weer rebalancen. In de nieuwsbrief van 11 maart schreef mijn collega Gerbert Klop een artikel over dit onderwerp. Wilt u dit nog eens nalezen, klik dan op de volgende link:

Door het slechte tweede kwartaal op de beurzen is het percentage aandelen gezakt in de portefeuilles. In de praktijk komt het erop neer dat het percentage aandelen in een neutrale portefeuille gezakt is tot ongeveer 48,2%. De komende dagen brengen we dit percentage weer naar 50%.

Het nieuwe FinTech fonds

Naast de periodieke herbalancering voeren we nog een tweetal wijzigingen door. De huidige belegging in Robeco New World Financial Equities gaan we verkopen en herbeleggen we in Lombard Odier Global Fin Tech. De belangrijkste motivatie is dat we meer willen beleggen in FinTech en minder in ‘traditioneel’ bankieren. De recente (forse) koerscorrectie in groei-aandelen geeft naar ons idee een extra impuls om deze voorgenomen transactie de komende periode door te voeren. Nadat we besloten hadden om een belang te nemen in een FinTech fonds, hebben we een uitgebreid onderzoek gestart naar welke fondsen er te koop zijn en welk fonds onze voorkeur heeft.

De belangrijkste overwegingen om juist voor dit fonds te kiezen zijn:
* Brede spreiding in verschillende activiteiten in de financiële sector;
* Puurheid van het fonds. Hierbij wordt minder in de hele grote aandelen belegd wat ervoor zorgt dat er minder overlap is met andere beleggingen. Op deze wijze voegen we meer spreiding toe aan de totale portefeuille;
* Trackrecord van het team dat het fonds beheerd;
* Niet al te grote concentratie van top 10 holdings.

Indien u inhoudelijk meer van dit fonds te weten wil komen, is dat te vinden in de onderstaande Pdf:

Obligaties

Binnen het obligatiegedeelte voeren we ook een wijziging door. Voor een relatief klein percentage nemen we een belang in de 6,5% Rabobank Certificaten. Gezien het koersverloop van deze Certificaten zien we een bovengemiddelde kans op koersherstel. Hoewel we minder enthousiast zijn over aandelen uit de bankensector, heeft Rabobank een van de sterkste balansen van banken in Europa.

De koersontwikkeling van de 6,5% Rabobank Certificaten
De koersontwikkeling van de 6,5% Rabobank Certificaten

Heeft u vragen over de wijzigingen in uw portefeuille? Neem dan contact op met uw vermogensbeheerder. Hij geeft u graag een nadere toelichting.

Bekijk meer actualiteiten

Volg nu de laatste ontwikkelingen op de financiële markten, door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Comfort Vermogensbeheer heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), valt onder toezicht van De Nederlandsche Bank en is aangesloten bij de Beleggerscompensatieregeling (BCR), het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en Dutch Securities Institute (DSI).

RISICO'S VAN BELEGGEN: Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voordat u gaat beleggen is het belangrijk dat u zich door ons laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen.